15 Největších trendů SVATEB v roce 2022

I když je již svatební sezóna v plném proudu, přinášíme vám několik tipů na svatební trendy letošního roku, se kterými na vaši svatbě určitě nešlápnete vedle. Svatební den vyjadřuje zejména osobnosti a styl obou snoubenců; ale i když je váš styl klasický nebo výstřední, svatební trendy se přizpůsobí všem a každý si určitě vybere ten, který ho nejlépe vyjádří. A abychom vám pomohli nalézt ten nejlepší pro váš velký den, sepsali jsme seznam těch nejžhavějších trendů podle světových portálů. Zde jsou některé z nich.

 

1. Květinové oblouky kolem dortu
Stůl na kterém je umístěn dort bývá stále více vyzdoben. Jeden z hlavních trendů je květinový oblouk kolem dortu, který svatební dort krásně dotvoří a vyšperkuje. 
2. Rozvržení míst podle fotek hostů z polaroidu
Fotky z polaroidu zažívají obecně v posledních letech na svatbách velký boom. Většinou se polaroid využívá ve foto koutku, co jej ale použít pro vyfocení všech hostů ještě před svatbou a fotky poté využít pro vytvoření tabule se zasedacím pořádkem? Originální a přitom jednoduché.
3. Stěna z donutů
Sladký bar je dnes již nedílnou součástí skoro každé svatby. Pokud jste milovníky donutů, co si z nich vytvořit na svatbě celou stěnu? Vaši hosté budou touto myšlenkou určitě nadšeni.
4.Visící květinová výzdoba
Květinová výzdoba na svatbě je samozřejmostí. Pokud vám to prostor umožní, zkuste zavěsit květiny tak by visely ze stropu. Vytvoříte tak efektní a originální výzdobu.
5. Originální ručně vyráběné tiskoviny
Doby kdy převažovaly bílé oznámení a tiskoviny jsou dávno pryč. Zkuste se pustit do barev a nechat si vytvořit oznámení, na které vaší hosté nezapomenou a bude celkově ladit s konceptem vaší svatby. Inspirovat se můžete například u @made_atelier nebo @dusi.psano.
6. Barevná výzdoba
Výzdoba sladěná pouze do bílé barvy, či doplněná o další barvu jako meruňková, červená nebo fialová je dávno pasé. Trendem letošní sezóny je barevná svatební výzdoba tvořena mnoho barvami a jejich odstíny. Nebojte se toho a zkuste například kombinaci výrazných barev a stylů. V dnešní době už se meze fantazii nekladou.
7. Sušené pampové trávy 
Různé sušené traviny a květiny jsou dalším hitem letošní sezóny. Sladit je můžete s jakoukoliv květinou a vše bude vypadat rustikálně a originálně. Výborně se tyto traviny hodí například na boho svatby.
8. Drink Trucks
Chcete na své svatbě vytvořit chill out zónu, ve které se hosté uvolní a užijí si pohodové chvilky? Doplňte tento koutek například o prosecco auto nebo vůz s míchanými drinky. Vaši hosté budou tento nápad milovat. Co třeba využít @proseccoMio.
9. Neonové nápisy
Již několik sezón nešlápnete s neonovým nápisem vedle. Tento světelný nápis oživí a doplní výzdobu a na fotkách vypadá skvěle. Zkuste například neonové nápisy od @neon_na_svatbu.
10.Coffee Trucks
Stejně jako drink trucks jsou čím dál více populární a dostupné vozíky či kola, která vám dovezou přímo na vaši svatbu a připraví zde hostům výběrovou kávu. Co například využít @okolo_kafe?
11. Ovocné dekorace
Ovoce jako dekorace na stole? Použijte například rozkrájený grep, pomeranč nebo citron a výzdoba stolu dostane novou neokoukanou atmosféru.
12. Průhledné plastové židle
V poslední době získávají na oblibě místo klasických dřevěných židlí průhledné plastové židle, které vyniknout zejména na svatbě na zámku a na luxusních místech.
13. Macramé
Zejména na boho a přírodních svatbách by neměly chybět dekorace v podobě macramé. Jedná se o pletené ozdoby různých tvarů, které dodají výzdobě šmrnc. Dají se takto vytvořit také podložky pod talíře, nebo pouzdra na příbory. Zakoupit můžete například zde: @laskusobe.
14. Perské vintage koberce
Ať už máte svatbu venku v přírodě, nebo na zámku, s vintage perským kobercem nešlápnete vedle. Skvěle doplní výzdobu a svatební fotky na nich jsou v kontrastu s bílými šaty úchvatné.
15. Výrazné náušnice 
Doby kdy nevěsty volily jemné šperky, aby nezastínily svatební šaty jsou také dávno pryč. Zkuste naopak zvolit velké výrazné náušnice, které zvýrazní váš obličej a dodají outfitu nádech luxusu. Inspirovat se můžete třeba u @nausihandmade nebo @ivuly.sperky.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
5/5